Information

Vid ankomst

Incheckningstiden för både stugor och camping är från klockan 15.00. Vid incheckning får ni ett vingcard som används för att komma in genom bommen vid receptionen samt för att får tillgång till Södra servicehuset. Kom ihåg att dessa kort är personliga och inte får lånas ut till någon annan. Vid utcheckning skall de återlämnas till receptionen.

Har ni glömt ta med er sänglinne och handdukar så finns lakan/handduksset att hyra i receptionen för 120:-/set. Här finns även möjlighet att hyra barnsäng/barnstol för 100:- + 20:-/dygn.

Om det är något ni saknar eller tycker är fel med ert boende, meddela receptionen direkt efter upptäckt. Åtgärda inte felet på egen hand.

För allas trivsel är det viktigt att följa våra ordningsregler och övriga regler som gäller på anläggningen. Dessa finns tillgängliga i receptionen och här på hemsidan. Trevlig vistelse!

När det närmar sig hemresa

Utcheckningstiden för stugor är senast klockan 11.00, för camping senast klockan 12.00. Kontakta receptionen om ni vill stanna någon timme längre, för detta tillkommer en avgift per extra timme. Obs! Endast om plats finns!

Har ni bott i stuga ska denna städas ordentligt före avresa enligt de anvisningar som finns (se incheckningsfoldern). Slutstädning kan även köpas till. Bokning skall då ske i receptionen i god tid före avresa. Observera att diskning och soptömning inte ingår i tjänsten. Eventuellt trasigt porslin och annat betalas i receptionen i samband med utcheckning. Sopor skall sorteras och slängas på miljöstationen intill Norra servicehuset. Avsyning av stugan sker efter att ni checkat ut. Ej godkänd städning kommer att faktureras.

Nycklar och vingcard ska återlämnas i receptionen. om receptionen är stängd lämnas de i avreselådan utanför receptionens entré.

Ett minne från resan? I butiken säljer vi souvenirer och vykort från anläggningen om ni skulle vilja köpa med ett minne från resan eller skicka en semesterhälsning till någon ni tycker om! Vi hoppas att ni haft en underbar vistelse och att ni snart kommer tillbaka igen!

På återseende!

Under er vistelse

Här har vi samlat en del information som vi tror att ni kommer att ha nytta av under er vistelse. Undrar ni över något annat är det bara att kontakta receptionen eller rycka tag i någon av oss som jobbar!
Avlopp
Från husvagnar endast i slutna behållare. Tömning finns i båda servicehusen. Tömning av fasta tankar vid Norra servicehuset (se karta).
Betalkort
Överallt på campingen går det bra att betala med betalkort. Vi accepterar de flesta betalkorten.

Bommar
Bommen vid huvudinfarten är öppen 07.00-22.00. Bommen vid Skymningen och Sjövillan är endast utfarter och öppnas automatiskt när man närmar sig dem, även nattetid. Bommen vid receptionen öppnas med vingcard som tillhandahålls vid incheckning. Det är inte tillåtet att släppa in andra på sitt kort. Kortet används även för att få tillgång till Södra servicehuset.

Brandsäker camping
Minska risken för brand genom att följa rekommenderade avstånd mellan campingenheter. Det är ditt eget ansvar som campinggäst att se till att avstånden till dina grannar hålls. Mer info i incheckningsfoldern.

Brandsläckare
Finns utplacerade över hela anläggningen (se karta). Ta reda på vart dina närmaste brandsläckare finns så att du snabbt kan få tag i dem vid behov.

Fartbegränsning
Fartbegränsning gäller inom området och är maximerad till 20 km/h. Var alltid uppmärksam vid bilkörning och tänk på att det finns gott om lekande barn på anläggningen.

Första hjälpen
Finns i receptionen. Vid akut fara och behov av polis, ambulans eller brandkår, ring SOS Alarm på 112.

Grannsämja
Respektera övriga gäster. Följ markerade gångstråk och gena inte över någon annans tomt. Visa hänsyn vid exempelvis lek eller om ni spelar musik och håll era husdjur kopplade.

Grillning
Endast kol- och gasolgrillar får användas på anläggningen. Eldning med ved får endast förekomma i anläggningens murade grillar på grillplatserna (se karta). Tänk på brandrisken när ni grillar och var noga med att hantera alla grillrester på ett säkert sätt. På miljöstationen finns ett särskilt kärl för grillkol.

Gästbesök
Besökare till gäster är välkomna dagtid. Gästen ansvarar då för att besökaren följer de regler och anvisningar som finns. Det är inte tillåtet att släppa in ej incheckade gäster genom bommarna. Gästparkering finns vid infarten (se karta).

Hundar/husdjur
Är välkomna men skall hållas  kopplade och är ej tillåtna på badstranden, i butiken eller i Skymningen Mat & Café. Hundbadplats finns i viken norr om Herrgården, nedanför fotbollsplanen (se karta). Var och en plockar upp efter sin egen hund/husdjur.
Internet/Wi-fi
Vi erbjuder gratis uppkoppling mot vårt trådlösa nätverk över större delar av anläggningen. Har du ingen egen dator kan du mot en avgift få tillgång till en gästdator i receptionen. Vänligen observera att vid hög belastning är hastigheten begränsad.
Jourhavande personal
Jourtelefonnummer finns anslaget vid receptionen och utanför servicehusen. Används endast i nödfall.
Kylklampar
I receptionen eller butiken kan man, mot avgift, byta in sina kylklampar.
Nattetid
Nattro skall råda efter klockan 23.00. Observera att Herrgården hyrs ut till privata arrangemang och att dessa kan pågå längre.
Parkering
Incheckade gäster får lov att parkera en personbil vid stugan/tomten, om plats finns. Övriga bilar parkeras på gästparkeringen vid infarten.

Post
Postlåda finns sommartid vid parkeringen utanför receptionen. Frimärken finns till försäljning i receptionen.

Rökförbud
Rökförbud råder i alla stugor, servicehus och övriga byggnader. Vid överträdelse debiteras en saneringskostnad på minst SEK 2000:-.
Strykjärn
Finns att låna i receptionen. Strykbräda finns i tvättstugan i Södra servicehuset.
Varmvatten
Mängden uppvärmt vatten kan variera på grund av olika kapacitet på beredarna. Om det är många som ska duscha, tänk på att ta korta duschtillfällen så att varmvattnet räcker längre.
Öppettider
Våra öppettider varierar beroende på om det är lågsäsong, mellansäsong, högsäsong eller peak season. Aktuella öppettider finns alltid anslagna utanför receptionen.